“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!”

-Pippi Langkous)

Wat een omdenker is dit toch!
Wat een kracht zit er in dit zinnetje.
Wat een (zelf)vertrouwen.

Ik heb het vandaag nodig om mezelf even moed in te praten. Een nieuw concept dat nagenoeg klaar is om de wereld in te gaan. Maar ik krijg koudwatervrees. Ga uitstellen. Andere dingen doen. Lummelen.

(Deze quote wordt aan Pippi Langkous toegeschreven. Toch is dat niet het geval (https://www.astridlindgren.com/en/frequently-asked-questions) )

Maar even terug naar mijn verhaal.

Judith in schaduw bij weiland met koeien

Annika

Op dit moment voel ik me typisch een Annika…

Vroeger als meisje van 8 toen ik Pippi Langkous keek voelde ik me meer verwant met Annika. Ik vond Pippi nogal verontrustend. Annika is een echte pleaser, het braafste meisje uit de klas. Iemand die geen ondeugende dingen wil uithalen en netjes en braaf wil zijn. En ik wilde ook lief zijn en geen afkeuring krijgen.

Toch blijft Annika steeds bij Pippi in de buurt want die doet precies waar Annika stiekem naar verlangt. Ook dat herken ik, ik zocht via wat rebelsere vrienden toch mijn stukje Pippi op.

Pippi volgt haar hart, zichzelf en is stoutmoedig en heeft lak aan autoriteiten. Iemand pleasen omdat die ander dat wil komt niet in haar wereld voor. Ze pleast alleen als zij dat wil. Pippi is niet bezig met de goedkeuring van anderen te krijgen, maar te doen waar zij in gelooft. Haar fysieke kracht staat symbool voor haar innerlijke kracht en geloof in haarzelf.

Ze is een levensgenieter, en daardoor een spiegel voor iedereen die maar netjes in de pas loopt. En ja ze wil ook aardig zijn maar vanuit haar innerlijke waarde en niet vanuit de angst voor afkeuring en afwijzing.

Pippi Energie

Tegenwoordig voel ik me meer verwant met Pippi maar mijn innerlijke Annika is altijd aanwezig als het spannend wordt in mijn leven en begint dan angstig te piepen in mij. Annika heeft het goed met me voor, ze wil me beschermen voor “fouten”.

Ze wil niemand belasten en ze wil iedereen te vriend houden. Anika geeft mijn angstige ego een stem, het deel in mij dat kiest vanuit angst. Toch blijft Annika dicht in de buurt van Pippi. Als ze Pipi niet in haar leven zou hebben zou ze alle fun missen.

Plezier, genieten, lachen en een beetje gek doen is zoveel leuker dan altijd maar serieus zijn, in de pas lopen en doen wat er gevraagd wordt. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan! Ook al is het niet Pippi haar quote (geen idee van wie wel overigens) ik kom daarmee wel in de PIPPI energie!

Ik heb een challenge ontwikkeld.

Voor iedereen die herkent dat er een Annika in hen zit maar meer als Pippi zou willen zijn. Een week elke dag via de mail een opdracht dat in het teken staat van pleasure!

Van genieten, plezier en lol.
Van ondeugend, beetje uit de pas en lachen.
Want het leven is al serieus genoeg.

Voor alle Pippi wannabees:

Van Pleaser naar Pleasure Challenge.

Maak van jouw neiging tot pleasen (dat je voornamelijk doet om anderen tevreden te maken en te houden) een ware pleasure! We gaan jouw pleaser kwaliteiten versterken en dan volledig gericht op jezelf.

Maak de PIPPI in je wakker. Het start op maandag 21 juni.

Als je je inschrijft via deze link op mijn site dan ontvang je alle mails gratis in je mailbox.


poster met jonge vrouw dansend met headphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.