Over Judith

 

Als coach:

Als heartfulness coach begeleid ik jou via trajecten, workshops en ook online om jezelf vanuit je hart te accepteren. Binnen in ons is er vaak een conflict tussen hoofd en hart en die twee tegenstellingen bij elkaar brengen vanuit de kracht van je hart, namelijk liefde, is wat er voor zorgt dat je lichter in het leven komt te staan. Daarmee kun je stress, druk van buitenaf en ervaringen van vroeger die jou belemmeren in je leven verminderen of zelfs laten oplossen.

De gesprekken zijn de leidraad in een traject en daaromheen kijken we samen naar wat jij als oplossing al in je hebt maar alleen nog niet ziet om van daaruit de eerstvolgende logische stap te maken. Daarmee sta je echt zelf aan het stuur van jouw leven en bepaal je zelf de koers, in goede èn in slechte tijden.

Ik geloof heel erg in de kracht van bewustzijn en vanuit liefde kijken naar jezelf en daaropvolgend naar de mensen en de wereld om je heen. Vanuit zelfaanvaarding in alles wat je in je hebt, licht en donker, heb je je leven in eigen hand. Niet om alles maar te slikken maar juist om gezonde grenzen te voelen en aan te kunnen geven. Dat wat er diep in je hart leeft wil naar buiten.

Er zijn veel innerlijke conflicten die zich uiterlijk uiten in de vorm van bijvoorbeeld stress, relatieproblemen, angsten en depressieve gevoelens. Als je goed voor jezelf zorgt dan heb je minder van een ander nodig en voel je je tevredener, dankbaarder en lichter.

Uit mijn hart blijven leven, dat is namelijk een proces voor het leven waar je bij moet blijven met aanwezigheid en aandacht. Een proces dat mij enorm veel vreugde biedt en waar de rek en groei nooit uit is. Zodat ik een inspirerende en liefdevolle spiegelende coach kan zijn voor mijn klanten in hun proces om uit het hart te leven.

Persoonlijk:

Anderen typeren mij als rustig, evenwichtig, gevoelig en begripvol. Als kind was ik al bezig met bewust kijken en me verdiepen in de drijfveren van anderen. Mijn grote passie was klarinet spelen en ben als musicus gaan werken.

Op het podium staan en anderen lesgeven is een mooie manier om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Dat deel werd voor mij steeds belangrijker waardoor ik besloot een coachopleiding te gaan volgen. Ik werk heel graag aan het ontrafelen van de knoop waarin je terecht kan komen gedurende het leven.

Door het verlies van ons eerste kind heb ik geleerd dat het leven niet maakbaar is maar dat je wel zelf kunt kiezen hoe je ermee omgaat.

Ik wandel graag met onze hond, doe aan meditatie en yoga en gebruik een bullet journal als agenda. Ook speel ik nog parttime als klarinettist/saxofonist in het Orkest van de Nederlandse Douane.

Ik lees erg graag, luister muziek in uiteenlopende stijlen, ben dol op de waddeneilanden en vuurtorens en genieten van goed gezelschap en goed eten.

Met mijn gezin woon ik in de Zilverstad Schoonhoven

 

 

 

Opleidingen en kennis:

Mijn opleiding tot Academisch Coach heb ik gevolgd bij de Academie voor Coaching.
Mijn opleiding tot energetisch healer heb ik gevolgd bij het CICO in Utrecht. (Het CICO bestaat sinds 2008 niet meer)

Daarnaast put ik uit mijn eigen levenservaring en vele boeken waardoor ik een brede kennis heb.

 

Mijn basisboeken zijn:
Chakra Psychologie van Anodea Judith. Een rijk en zeer zorgvuldig onderbouwd boek waarin de chakra leer en de psychologie van Carl Jung wordt gecombineerd. Ik lees en herlees het boek al meer dan 15 jaar en elke keer weer leer ik iets nieuws.

Je bent je Ego niet van Ywo Lakke. Dit handzame en praktische boek geeft helder en duidelijk weer hoe dat nou zit tussen hart en ego. Ywo Lakke was mijn docent en de eigenaar van de Academie voor Coaching.

De kracht van het NU van Eckhart Tolle. Ik (eigenlijk mijn ego) moest even wennen aan de taal van Eckhart Tolle. Dit boek gaat diep in op de rol en de illusies van tijd en je ego. En dat het NU het enige moment is dat er is.

Ik heb (business)coaching gevolgd en volg ik bij:
Ditta Vark- Beun
Lisette Tol
Maartje Koper

Anderen die mij inspireren zijn:
Anne Quaars
Michael Pylarzyck
Jesse Elder

 

 

Op de pagina Klantervaringen kan je lezen wat anderen ervan vonden om met mij samen te werken.

 

 

Andere weetjes:

Ik ben te vinden bij Coachfinder van Psychologie Magazine

Als stressoloog ben ik opgeleid bij het Centrum voor Stressologie.

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie voor Coaches: NOBCO.