Het vervolg na de zomervakantie

De zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij. Misschien ben jij juist nu je tas aan het inpakken om te gaan geniet van een heerlijke time out. Mocht dat zo zijn dan bij deze een een hele fijne vakantie.

Bij mij gaat vanaf vandaag de wekker weer en kunnen we niet meer helemaal ons eigen ritme volgen en bepalen school en werkafspraken een deel van de dag.

Terwijl ik afgelopen zomer alle tijd had om te mijmeren en te dromen en meer mijn gevoel kon volgen heb ik naast het genieten van de rust juist ook veel gewerkt. Alhoewel ik het niet als werk ervaar, het gaat namelijk over het leven.

ondergaande zon in zeeHet leven in al zijn facetten

Ik heb veel gelezen van wijze schrijvers en bijzondere mensen. Op internet de mooiste filmpjes met waardevolle en inspirerende sprekers bekeken. En ik heb in alle rust kunnen reflecteren, filosoferen en beschouwen.

Rust wordt met de jaren steeds belangrijker en waardevoller voor mij. Rust geeft me ruimte en stilte. Vroeger zag ik rust en tijd voor mezelf als een beloning na al het harde werken.


Rust is nu mijn nieuwe uitgangspunt.

Ik start de dag al vanuit een meditatiemoment. En dat voelde in het begin erg raar want ik was geprogrammeerd om direct mijn takenlijst weg te werken en dan pas mogen zitten en ontspannen.

Ik maak er tijd voor in de ochtenden als dat echt niet lukt dan maak ik er tijd voor later op de dag.

Vanuit rust en ruimte kom ik sneller bij mijn hart.

Mijn kern, daar waar de onvoorwaardelijke liefde is en ik mezelf heel en compleet ervaar. Ik durf vanuit die kern sneller aanwezig te zijn bij alles wat er zich aandient in mijn leven. De mooie momenten, de plezierige momenten.

En ook de pijnlijke en verdrietige momenten.

Want dat is het leven, dat evolueert en er veranderen dingen en niet alle veranderingen zijn plezierig of gewenst.

[/span6][/columns]

Mediteren

Mocht je dit lezen en voel je je aangetrokken om dit ook te gaan ervaren dan nodig ik je uit om eens te proberen wat het met je doet om in de ochtend 5 à 10 minuten te nemen om naar binnen te keren. Om een meditatie te volgen die is ingesproken op youtube zijn er talloze verschillende mensen die het aanbieden. Kijk maar eens rond in het enorme aanbod.

Je kunt een korte tekst, een affirmatie 5 minuten herhalen in je. Wat mij vaak goed doet is simpelweg hallo zeggen in mezelf tegen alles wat zich aandient. Gedachten, emoties, afleidingen, fysieke ongemakken.

Judith portret met gsm in de handProbeer ook eens de meditatie die ik je aanbied op mijn site. Deze meditatie is een goede basis, en is geschikt voor iedereen. Ook als je nog nooit eerder hebt gemediteerd. Wees welkom om het te gebruiken. Deel je ervaring met mij.

Ook bij vragen kun je bij mij terecht bel of app me gerust 0614692340.

Lieve groet,

Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.