Bladeren van een boom op de grond herfstLoslaten wat niet meer nodig is

om plaats te maken voor iets nieuws

De bomen doen het elk jaar weer. En ze laten zo mooi los, met warme kleuren, meevoerend met de wind, laten ze zich op de aarde landen om uiteindelijk te dienen als voeding.

Als ik er op deze manier naar kijk, wordt het voor mij ook makkelijker los te laten wat ik niet meer kan gebruiken, hoe mooi het ook was. En dat hoeft helemaal niets dramatisch te zijn. Voor mij is dat nu bijvoorbeeld het loslaten van mijn online tijd.

Smartphone App

Sinds een week heb ik een app die mijn gebruikerstijd in de gaten houd, hoe vaak ik mijn smartphone check en welke app ik het meeste gebruik. En wat blijkt …..ik besteed per dag wel 2 tot 2.5 uur aan mijn smartphone en ik check het gemiddeld 40 keer per dag. 40 keer! Verdeeld over verschillende momenten, dat wel, maar ik schrok hier wel even van.
En ik vind het beter voor mij om het terug te brengen naar 1 uur per dag. Dat betekent discipline en gericht nadenken over wat ik nou precies wil en waarom. Niet meer gedachteloos even die telefoon pakken om te kijken of er nog berichten zijn. En waarom wil ik dat? Ik vind namelijk dat de dag te kort is voor wat ik allemaal wil doen en ik zie tijdswinst in het terugvoeren van mijn smartphone gebruik.

Dus ik laat het los, als een uitgebloeid blad, met een prachtige warme kleur. Volgende week laat ik weten hoe het me bevalt en of het me lukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.