Wat was het lekker om met vakantie te zijn. Heerlijk leven in je eigen tempo, doen waar je zin in hebt en wat vandaag niet lukt komt morgen wel.
Tijd om in de natuur te zijn, mooie stadjes te bezoeken, lol te trappen in leuke pretparken of gewoon lekker liggen aan het strand of bij het zwembad met een boekje.hangmat met uitzicht schaduw

Wat mij altijd gebeurt op vakantie

Wat mij altijd gebeurt op vakantie is dat ik ideeën krijg voor ná de vakantie. Ze ploppen als het ware op in mijn hoofd, misschien geïnspireerd door de andere omgeving.
Het is net alsof ik door de rust en de ontspanning weer kan gaan luisteren naar mijn wensen en verlangens. Ook de afstand van je gewone leven, de patronen waar je normaal in zit, geven de ruimte om te dromen en te mijmeren over je leven en de eventuele wensen of verlangens die je hebt.

Toch is het best lastig om de wensen vast te houden, tenminste dat heb ik vaak gemerkt. Zat ik boordevol plannen, eenmaal thuis kwam het er niet van. Of ik begon maar het verslofte na een aantal weken. Ik heb onderzocht hoe dat kwam.
Wil je weten wat ik heb uitgevonden?


Vakantie versus normale leven

 

Vragen stellen aan jezelf is een goede start om informatie te krijgen. Het is wel heel belangrijk om de juiste vragen te stellen. Bijvoorbeeld de volgende vraag.

Heb je je goede voornemen helder omschreven? In je vakantie was het duidelijk, is dat nu ook nog zo?

Het is essentieel dat je zo concreet mogelijk bent over je droom of verlangen. Vage verlangens en wensen geven vage resultaten.

Een ander aspect is dat je gaat weten welke stappen je gaat maken. Een berg beklim je tenslotte ook niet in een rechte lijn. e wilt het vurig veranderen, je wilt naar de top van de berg (het resultaat).
We blijven in de berg metafoor.

 

Voor een bergbeklimming moet je een route bepalen, de juiste uitrusting meenemen, het weer in de gaten houden en je moet rekening houden met weersveranderingen. En er zijn zelfs beklimmingen die je alleen met een gids veilig kan doen.

Dus ga even zitten met papier en pen en omschrijf zo concreet mogelijk je droom, je wens of je verlangen.
Schrijf daarna op wat de allereerste stap kan zijn. Maak het zo eenvoudig mogelijk.

Wat is het eerste wat je nodig hebt om dichter bij je verlangen te komen?

Soms ontdek je dat je het lastig vindt om die eerste stap te vinden. Een gids kan je helpen in dit proces.[/span6]


Vage verlangens en wensen geven vage resultaten.


 

Van Droom naar Actie

Ik wil graag jouw gids zijn. Om te starten is de workshop van Droom naar Actie (in samenwerking met Mathilda van Scalaris Coaching) een hele mooie manier. Tijdens deze avond begeleiden wij jou in het concreet maken van je wens en in het bepalen van je route. En zo weet je hoe je je voornemens uit je vakantie ook in je dagelijks leven kunt verwezenlijken. Ik nodig je van harte uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.