Wat was het heerlijk die vakantie. Lekker in de natuur, in mijn geboortestreek de Achterhoek.
Rust, samen zijn en sportief waren de kernwoorden van mijn zomervakantie.
Net als rondom oud en nieuw is de zomervakantie ook de tijd om goede voornemens te maken.
Misschien nog wel meer dan rondom oud en nieuw omdat er meer rust is en tijd om wat te reflecteren.

Graag neem ik je mee in mijn goede voornemens en misschien inspireer ik je wel:

πŸ’šMinder het nieuws volgen. Ik kijk al 2 jaar geen TV meer maar elke keer als ik het nieuws volgde via de nieuwsapps dat het iets deed met mij wat ik niet prettig vind. Het wekt stress op. En als je het een paar keer per dag kijkt (wat ik ongemerkt was gaan doen de laatste maanden) stelde ik mijzelf elke keer opnieuw weer bloot aan de stress.
En waarvoor eigenlijk?
Wie dien ik daarmee?
Nu ik dit al een week niet meer doe merk ik dat ik me minder druk maak om dingen waar ik toch nauwelijks controle over heb. En kan ik mijn energie inzetten voor die dingen waar ik wel invloed op heb. En elke keer dat ik de neiging voel om toch even die nieuwssite te checken. Dan haal ik even diep adem, vraag mezelf af of ik dit echt wil en meestal is het antwoord nee.

πŸ’šMijn agenda minder vol plannen. Ik merkte dat ik te strak plande qua tijd en dat gaf best wel wat stress en ook frustratie als het dan weer niet was gelukt. Nu plan ik de helft van wat ik normaal zou doen en het leuke is dat mijn lijst nu wel af komt, met meer plezier en aandacht en ben ik minder moe aan het einde van de dag. En het allerleukste is dat ik dan iets extra’s kan doen. Dat geeft toch wel een hele andere ervaring dan balen dat de lijst weer niet is afgevinkt.

πŸ’šMeer healings geven. Ik kan er iemand zo mee helpen (ook deze zomer weer gedaan, een afstandshealing aan iemand die behoorlijk ziek was door Covid en dat was in energie een boost). Het is zoiets wonderlijks elke keer weer. Dankbaar dat ik dit kan. Wat is iets wat jij graag doet en meer zou willen doen?

πŸ’šUit zinloze online discussies blijven en ook niet meer lezen. De polarisatie viert hoogtij in op social media. De een weet het nog beter dan de ander. Mensen vallen elkaar aan, oordelen zonder enige belangstelling voor elkaar, beschuldigen elkaar van het ergste. Dit doet me veel verdriet en het haalt mijn energie omlaag. Ik heb mezelf belooft om dichtbij mezelf te blijven. Mijn waarheid is die van mij, de waarheid van een ander is die van een ander. Ik geloof namelijk niet in DE waarheid. Ik gun iedereen zijn of haar waarheid en met een open en nieuwsgierige houding naar elkaar kunnen we van elkaar en over onszelf leren.

Benen op ligstoel tijdens vakantie
❓Heb jij ook goede voornemens? Hoe hou je ze vol?
Β 
🌼🌼TIPS🌼🌼
πŸ‘‰Schrijf ze op en benoem daarbij vooral wat het je gaat opleveren en richt je aandacht daarop.
πŸ‘‰Neem elke dag even een moment om te evalueren of het je is gelukt. Zo ja, voel wat het met je dag, je energie heeft gedaan. Hoe fijn het is, welke winst je ermeee behaalt. Zo nee, wees lief voor jezelf en geef jezelf een nieuwe kans. Benoem voor jezelf de reden wat je ermee wilt bereiken en focus je opnieuw daarop.
πŸ‘‰Houd het minimaal 30 dagen vol. Gedragsverandering duurt even voordat je hersenen opnieuw zijn geprogrammeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.