Uit de praktijk:

Ze is al een tijd thuis, burn-out geraakt en kampt met slecht slapen, paniek en angstgevoelens. Ondanks de begeleiding die ze via haar werkgever heeft gehad, en dat zeker heeft geholpen, is ze nog lang niet de oude.

Ze vertelt me dat ze zichzelf zo niet herkent, zo vol zorgen en angst. Ze wil zo graag weer vrolijk en vol energie zijn.

Ze is erg tevreden over haar werkgever, ze doet wat ze echt leuk vindt en waarmee ze betekenis geeft aan de wereld. En toch liep ze vast.

Ze vertelt verder en plotseling zegt ze:

“Ik merk dat mijn hoofd overuren maakt en dat mijn lichaam te moe is om er nog naar te luisteren.
Ik weet niet hoe ik dat kan veranderen.”

In deze zin zit voor mij de kern van haar vermoeidheid.

Haar hoofd maakt overuren dat haar in een constante staat van stress brengt. Daardoor is haar lichaam is te moe geraakt na al die jaren luisteren en doen wat het hoofd zegt.

Met deze “meltdown” geeft haar lichaam een hele duidelijke grens aan. Haar lichaam laat haar heel duidelijk en onverbiddelijk weten dat ze zichzelf is voorbij gelopen.

portret donkere sfeer sip kijkende vrouw

Om dit op te lossen en te voorkomen, is het belangrijk dat je naar jezelf gaat kijken.

Hoe je dat kunt doen?

Daar vertel ik je alles over in de masterclass ”Durf jezelf centraal te stellen” Meld je aan voor de komende gelegenheid. Ik geef de masterclass altijd live. Mocht je niet kunnen dan kun je het nog nakijken tot 3 dagen erna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.