De zomer is in volle gang en de vakantie staat voor de deur

Veel laatste dingen nog voordat je eindelijk met vakantie kan en je gaat overgeven aan de heerlijke vrije tijd. Misschien ga je heel actief vakantie vieren, een grote reis maken of lekker de natuur in.
Vaak heb je meer tijd voor jezelf op vakantie en dan is er ook tijd om even terug te kijken naar het eerste half jaar van 2019.

stapel platte stenen op het strand

Afscheid nemen

En eerlijk, voor mij liep het volledig anders dan ik had verwacht.
Zoals je misschien wel weet heb ik afscheid moeten nemen van mijn vader, hij overleed in maart. Ook afscheid moeten nemen van mijn ouderlijk huis daardoor, mijn moeder woont sindsdien in een verpleegtehuis door dementie. Gebeurtenissen die ons leven op zijn kop zetten en ik mezelf weer opnieuw mocht gaan uitvinden. De confrontatie met oud worden, ziek worden en verlies van iemand die je dierbaar is.


3 pijlers – 3 maanden later

Nu ruim 3 maanden later kan ik zeggen dat het goed met me gaat. Uiteraard mis ik mijn vader en voel ik regelmatig het verdriet. Ik ben dankbaar dat het mijn moeder zo goed gaat ondanks de enorme veranderingen in haar leven. Boven alles ben ik me nog bewuster geworden van de factoren tijd en kwaliteit van leven.

Ik leef al een tijd op drie pijlers, drie gouden regels en ik wil ze graag met je delen.

  1. Ik zorg voor mijn lichaam door goed te eten en voldoende te rusten en te slapen.
  2. Ik zorg voor mijn geest door mezelf te voeden met inspiratie en te doen waar mijn passie en verlangen ligt.
  3. Ik zorg voor mijn innerlijke rust door te mediteren

En het is geen quick fix maar een leefstijl die ik elke dag opnieuw toepas.


En ben ik dan nu een soort ”saaie brave doos” die nooit eens afwijkt hiervan?


Nee, ik drink wel eens een wijntje teveel, ik ga wel eens te laat naar bed en ik vergeet regelmatig even te mediteren. Sporten heb ik zelfs helemaal op een laag pitje gezet want daar kom ik steeds maar niet aan toe. Ik val wel eens geïrriteerd uit naar man en kinders en loop te vitten over andermans gedrag. Ook kan ik me nog regelmatig betrappen op slachtoffer gedrag. En ik schuif sommige dingen voor me uit.

Maar mijn veerkracht verhoogd zich. Ik blijf er niet in hangen. Vroeger kon ik me dagen achter elkaar echt erg moe en gestrest voelen. Nu is het nog hooguit een halve dag.
Ik weet dat door voor mezelf te zorgen op deze wijze ik me beter voel, stress minder lang vat op me heeft en ik daardoor gewoonweg vaker open sta voor puur geluk.


Verwendag-plan

Nu heb ik een heel leuk plan bedacht(al zeg ik het zelf haha)
Deze zomervakantie ga ik 3 dagen inplannen waarin ik een verwendag organiseer.
En deze verwendag is ontworpen rondom die drie pijlers hierboven genoemd.
Een dag waarin jij jezelf centraal stelt en ik je alles leer over het toepassen van die drie pijlers die ik zelf ook toepas.
Een dag om te ontladen en op te laden
Geheel verzorgd.

Lijkt het je wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.