Herken je deze uitspraken?

“Zit niet zo te dromen”, “Dromen zijn bedrog”, “Bouw niet aan luchtkastelen” .

Wat als de grote uitvinders, presidenten, inspirators niet hadden mogen dromen? Waren ze dan zo ver gekomen als ze waren?

Einstein zei ”Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.” En natuurlijk de beroemde toespraak van Martin Luther King begint met de woorden: “I have a dream!”

weolken formatie die lijkt op een kasteelGrote dromen, grote namen.

Dromen geven een wens aan, een verlangen. Iets waar je heel blij van denkt te worden. Dat kun je een droom laten, om lekker in te verdwijnen. Je kunt er ook een doel van maken, een stip aan de horizon, die je voor jezelf stelt en echt maakt!

Dromen verwezenlijken is belangrijker dan je nu misschien denkt. Veel gehoorde uitspraak van mensen die aan het eind van hun leven staan is:

had ik maar minder geluisterd naar anderen en meer mijn dromen gevolgd

Vaak laten we de angsten van anderen bepalen wat je doet.

Ansichtkaart van Loesje
Toen ik mijn praktijk begon hoorde ik, zou je dat wel doen, er zijn al zoveel coaches. Of voor jezelf beginnen….al die onzekerheid, geen vast inkomen….brrr

En natuurlijk waren dat ook mijn gedachtes en angsten. Kan ik het wel? Ga ik hiermee mijn boterham (en die voor mijn gezin) verdienen. Zitten mensen wel op mij te wachten?
Maar ja….ik had een droom! Ik zag mijzelf aan het werk als coach. Ik zag mijzelf bijdragen aan het welzijn en begeleiden van andere mensen op een positieve manier.

En nu, lééf ik mijn droom. En nee, dat gaat niet vanzelf. Want er is actie nodig om een droom te laten uitkomen. En die actie kan heel klein beginnen, maar altijd met je droom als doel!

Wil jij je eerste actie uitvoeren om je droom werkelijkheid te laten worden, in plaats van alleen te dromen?

Meld je dan aan voor de workshop “van droom naar actie” en zet je eerste stap.