Het afgelopen half jaar ben ik betrokken geweest bij een mooi project in mijn eigen woonplaats. Het heet Met een Vliegende Start en het helpt ondernemers om een half jaar te groeien op alle facetten van het ondernemen. Coaches en ervaren ondernemers deelden hun ervaring en kennis door ieder met hun eigen expertise een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de deelnemers in persoonlijke coaching en workshops.

drukke vijf-baan weg in de stad

Gisteravond was de afsluiting van deze periode en wat was het mooi om te zien en te ervaren hoe iedereen gegroeid is, en meer in hun rol als ondernemer zijn gaan staan of juist hebben besloten geen ondernemer meer te zijn.
Steekwoorden die ik deze avond vooral heb gehoord zijn keuzes maken en moed hebben.

Om te willen groeien heb je moed nodig

Echte lef want je springt in het diepe. Keuzes maken vergt moed, omdat je de uitkomst niet weet ook al heb je diep van binnen het gevoel dat het goed voelt. Garanties zijn er niet en shit happens. Blijf je dan liggen of sta je weer op en ga je door? En hoe ga je door, vechtend en ploeterend, of vol vertrouwen in de juiste afloop?

Iemand zei laatst tegen mij, gedrag veranderen kost moeite. Dat klopt, veranderen kost moeite. Maar wat als je telkens weer tegen dezelfde uitdagingen aan loopt en je weer in dezelfde teleurstelling vastloopt? Is het dan niet de moeite om te veranderen? Niet veranderen kan erg veel energie kosten en je veel stress opleveren.
Dus kies voor moed en maak die keuze. Heb het lef en ga voor je eigen kracht.

Hoe je dat aanpakt

Denk je nu, hoe pak ik dat aan? Laten we dan eens een kop koffie (of thee) gaan drinken om te kijken hoe je dat zou kunnen doen. Of neem deel aan mijn workshop Ondernemen vol Zelfvertrouwen. Deze avond ga je naar huis met
een concreet plan om de eerste stappen naar meer groei te maken.

 

 

 

foto door Victor Sánchez Berruezo op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.